Susah nak hidup sebenarnya..

Assalamualaikum semuaa...



hallo korang... sihat? hehe.. dah dua kali aimi tanye hari ini.. hihi.. nak tau tak kenapa aimi rasa hidup ni susah? sebab tengoklah, aimi punye post yang sebelum ni, Ya Allah! susah betul nak suruh orang Like. sebab dalam hidup ni, kita kena ada usaha. macam aimi ni, aimi kena usaha biar orang suka kat kita, suka kat Post yang kita dah taip.. haa.. takde la syok sendiri..hihi..

kenapa susah nak hidup? siapa kata senang? orang kaya pon kata "susah nak jadi kaya.." kenapa dia kata macam tu? sebab, dulu dia bersusah payah nak belajar biar jadi pandai, dapat kerja yang bagus. baru la orang kaya tu kata " Alhamdulillah, hasil kerja keras aku memang berbaloi" //memang best :D

kenapa susah nak hidup? tanya saya kenapa? saya baru je 14 tahun. mana tahu apa-apa.. hihi.. tapi, ye la kann.. tengok siapa ada kat sekeliling kata la kann :) ada orang yang susah, bila dia dah habis kan usia remaja dia dengan belajar, dia boleh jadi kaya dan berjaya. aimi bukan nak bela orang yang susah tu, cuma nak bagi contoh je..  :D

// Jadi, apa plan korang tahun depan? apa azam korang tahun depan? wahh.. bagus la tu... nak jadi pandai... okay laa.. teruskan usaha korang okay.. lagipun, tahun depan aimi dah kena mula tumpukan pada pelajaran sepenuhnya sebab PMR :) hope korang berjaya okayy :D Wasalamm..
thanks for readings!

No comments:

Post a Comment

hey2! comment here....