Facebook saya kaler Pink !

Assalamualaikum semua...



Kalau korang tengok kat atas tu, FB aimi jadi kaler pink kan? haha. sebenarnya, kita boleh tukar sesuka hati nak kaler ape pon. (jap, apa yg aku merepek ni?) hihi.. nak tukar jugak? meh. aimi ajar :D

** Hanya Untuk Pengguna Google Chrome 
And Personal Computer sahaja :D

2. korang tekan button 'ADDED TO CHROME'
3. then, korang akan dapat satu pop-up and korang tekan 'Install' **Jangan tekan Cancel :)
4. BTW, korang kena Online facebook dulu :D
5. bila sudah siap di-Install (wah.! ada ke ayat macam tu?) , korang refresh beberapa kali dekat Tab Facebook korang, and korang akan dapati ada satu Button Warna-Warni pada sebelah Kanan tempat address korang. macam ni ::

Click for Enlargement :)

6. Then, korang boleh la buat Warna apa yang krang nak Dengan menekan button Colorful tu, macam ni :D

Klik untuk tumbesaran 

7. kalau nak tukar kepada warna asal, tekan pada "Revert To Defaults'' :)
8. Siap. :D

// kenapa personal computer? sebab, kalau korang letak kaler pink, tetiba ade org lain bukak fb dia guna komputer korang, fb dia pon jadi Pink jugakk :D

SELAMAT MENCUBA :D

thanks for readings!

6 comments:

  1. tak dapat ah,, sebab google chrome pown ta dapat na domwload,, hurm.. ;(

    klo sudi lawatlah blog sayaa,, :)

    ReplyDelete
  2. amir : takpe.. :)
    amyra : ayeah! :)

    ReplyDelete

hey2! comment here....