Hide Shoutbox

Annyeonghaseyo..

request dari Fyka Ten ! :D

Eh eh cm ne nk buad shoutmix kt tepi mcm you ni haa ? boleh tlong jar tk . terima kaseh ^_^

ha... Fyka, meh I ajar You buat shoutbox yg ade gambar kat luar tu ehh... :)
tapi I nak ajar semua org gakk.. huhu... tuto ni dari Kak Lyssa jugakk :) pinjam tuto tauu.. :)

1. Dashboard > Design > Add Gadget > Html
2. korang copy code kat bawah ni okayy....

<style type="text/css">
#gb{
position:fixed;
top:50px;
z-index:+1000;
}
* html #gb{position:relative;}
.gbtab{
height:350px;width:140px;float:left;
cursor:pointer;
background:url('URL PIC YANG KORANG SUKA') no-repeat;
}
.gbcontent{
float:left;
border:2px solid #00000;
background:#F5F5F5;
padding:10px;
}
</style>
<script type="text/javascript">
function showHideGB(){
var gb = document.getElementById("gb");
var w = gb.offsetWidth;
gb.opened ? moveGB(0, 150-w) : moveGB(170-w, 0);
gb.opened = !gb.opened;
}
function moveGB(x0, xf){
var gb = document.getElementById("gb");
var dx = Math.abs(x0-xf) > 10 ? 5 : 1;
var dir = xf>x0 ? 1 : -1;
var x = x0 + dx * dir;
gb.style.right = x.toString() + "px";
if(x0!=xf){setTimeout("moveGB("+x+", "+xf+")", 10);}
}
</script>
<div id="gb">
<div class="gbtab" onclick="showHideGB()"> </div>
<div class="gbcontent">
LETAK KOD SHOUTMIX KORANG KAT SINI :)
<div style="text-align:right">
<a href="javascript:showHideGB()">
[close]
</a>
</div>
</div>
</div>
<script type="text/javascript">
var gb = document.getElementById("gb");
gb.style.right = (140-gb.offsetWidth).toString() + "px";
</script>

*PINK : tulis Size ikut kesesuaian
*PURPLE : letak URL pic yg korang nak letak :)
*BIRU : letak kod shoutbox korang ( asalkan korang ada akaun shoutmix hihiii.. (= )

Sini yaya ade sikit pic untuk shoubox korang :D
 nak? ambil lah! tak marah ponn.. :)


http://i.imgur.com/poPj9.png

http://i.imgur.com/yOIlj.png


http://i.imgur.com/W3tI6.png


okay. da! SAVE :)

SELAMAT MENCUBA :D
thanks for readings!

No comments:

Post a Comment

hey2! comment here....