Letak Widget radio Era.fm di Blog

Annyeonghaseyo..

Request Dari : Baiz



sekarang da ramai orang letak widget Era.fm kat blog. bile dorang nak dengar radio jer, bukak blog. bila bukak blog, dengar radio.hehe..

widget ni yaya amik drpada LyssaPritt . hehe... kak lyssa.. yaya nak promo bende ni kejap.. hhe..

cara dia macam ni :

1. Log in > Dashboard > Design > Add Gadget > Html/JavaScript
2. copy n paste code kat bawah ni dalam html/javascript tadi. :)

<div></div><div><object type="application/x-shockwave-flash" data="http://ads.era.fm/inc/app/shared/dvrplayer/capsules/radioactive/amp_flash/era/era.swf" width="200" height="170">
                   <!--<![endif]-->
                   <param name="quality" value="high" />
                   <param name="wmode" value="transparent" />
                   <param name="swfversion" value="9.0.45.0" />
                   <param name="expressinstall" value="Scripts/expressInstall.swf" />
                 </object>

</div>

3. Save :)

SELAMAT MENCUBA :)
thanks for readings!

5 comments:

  1. cik yaya..tq ya..hehe..jom kite dgr era..

    ReplyDelete
  2. boleh saya tahu, kenapa ia masih tidak berfungsi, saya sudah cuba copy berkali-kali, saya sangkakan ada masalah copy tetapi bila di selidik semua tidak ada kesalahan, selepas saya memasang widget/html ERAFM yang tertera di atas saya masih tidak mendengar sebarang suara atau tidak terlihat widget tersebut, harap ada sesiapa yang tahu memulihkan widget tersebut, jangan lupa ngunjung blog saya juga http://r-t-w-s.blogspot.com/ and http://mysenpai-movie.blogspot.com/ terima kasih kerana follow blog saya, :D

    ReplyDelete

hey2! comment here....